Go to Top

Eerste mijlpaal bereikt

Bloemen, ballonnen en bezoek: de eerste mijlpaal van de Zonnecentrale werd op 1 maart passend gevierd. Zelfs de zon liet zich nog even in de informatietent zien! De thermometer wees 350 Zonnestroomdelen aan, een kwart van het totale aantal. De felicitaties waard, zei raadslid en oud-wethouder Paul Marselje. Hij nam de plaats in van wethouder Jan Nieuwenburg, die verhinderd was wegens autopech.

Bewondering

Marselje overhandigde bloemen aan Elma Wolschrijn, een van de wijkbewoners die Zonnestroomdelen heeft gekocht en kandidaat-bestuurslid voor de nieuwe Energiecoöperatie. Ze vindt dat de regering te weinig doet aan hernieuwbare energie. ‘Het is goed dat we als bewoners laten zien er wel in te willen investeren.’ Ze gaf de bloemen spontaan door aan de werkgroep DE Ramplaan. ‘Ik heb bewondering voor jullie geweldige inzet.’

Foto Dasha Fotografie