Go to Top

Honderdste Zonnestroomdeler meldt zich

Toeval of niet? De honderdste ‘Zonnestroomdeler’ is een medewerker van de firma Thoolen, eigenaar van de Fablohal. Jan Vreeburg uit de Croesenstraat in het Ramplaankwartier heeft ingetekend voor 8 Zonnestroomdelen. Inmiddels is het aantal mensen dat meedoet gestegen tot 107.

Jan Vreeburg moest lachen toen we hem belden met de mededeling dat hij de 100ste Zonnestroomdeler was. ‘Zou dat toeval zijn? Jaren geleden zei ik al grappend op mijn werk: we moeten zonnepanelen op dat grote dak leggen. Dat dat nu echt gaat gebeuren is geweldig’! De verkoopmedewerker rijdt al zes jaar langs klanten van het bollenbedrijf in Duitsland, waar nog veel meer zonne-energie wordt opgewekt dan in Nederland. Niet gek, vindt hij. ‘Zonne-energie is gratis , dus waarom niet?’

De acht panelen op de Fablohal zijn genoeg voor ongeveer zestig procent van het stroomverbruik van het vierkoppige gezin in de Croesenstraat. Hij en zijn vrouw hebben even over het aantal gedubd en zijn tenslotte aan de veilige kant gaan zitten. Als de twee zonen, nu begin twintig, de deur uit zijn zal de meter wel teruglopen, verwacht hun vader. Jan Vreeburg sluit niet uit dat er in huize Vreeburg in de toekomst ook een zonneboiler wordt geplaatst, voor het warme water. Maar vooralsnog is het vooruitzicht van een Zonnecentrale op het dak van zijn werk meer dan mooi.