Go to Top

Update van het bestuur

Er is sinds de laatste nieuwsbrief weer hard gewerkt om de realisatie van de zonnecentrale DE Ramplaan dichterbij te brengen. Het belangrijkste nieuws is dat we in een zeer vergevorderd stadium zijn met de energiemaatschappij Qurrent. De hoofdlijnen van de overeenkomst zijn dat de leden een grote korting op het vastrecht krijgen, we hebben gunstige prijzen voor electriciteit, zowel voor de Fablostroom als voor de niet-fablostroom en voor de levering van gas, dat ook onderdeel uitmaakt van de deal. Wij streven ernaar om in de eerste week van juli detail info over de prijzen beschikbaar te hebben.

Ook is het overleg met de firma Thoolen en de leverancier van het dak en de PV-installatie in volle gang. De grootste hobbels zijn op dit moment de aansluitkosten en de fiscale faciliteit met betrekking tot de opgewekte stroom. Hierover hebben wij contact met de vaste commissie van Economische zaken van de Tweede Kamer die hierover op 2 juli vergadert met de Minister. Ook hebben wij nauw overleg met de gemeente Haarlem, de netbheerder Alliander en het belastingadvieskantoor Loyens en Loeff hierover.

Wij zijn nog steeds optimistisch dat het gaat lukken, maar zijn wel afhankelijk van de politieke wil om deze vorm van decentrale energieopwekking te laten slagen.

Eise Jan Wattel
Voorzitter Duurzame Energie Ramplaan