Go to Top

Groen licht voor bouw zonnecentrale tijdens ALV

Energiecoöperatie DE Ramplaan gaat dit voorjaar beginnen met de bouw van één van de grootste particuliere zonnecentrales in Nederland. Hiermee hebben de leden tijdens de eerste algemene ledenvergadering (ALV) op maandag 26 januari jl. ingestemd.

Solarcentury

De ledenbijeenkomst begon met een uitgebreide presentatie door Solarcentury, de beoogde leverancier van de zonnestroominstallatie. Het bedrijf dat sinds 1998 bestaat en met name grote zonne-energiesystemen installeert ging onder meer in op de bevestigingsmethode van de installatie op het bitumen dak van de Fablohal en de garanties die worden verleend.

Stemming

Daarna konden de leden hun vertrouwen uitspreken door akkoord te geven voor de bouw van de centrale en het benodigde overgangskrediet dat door de Gemeente Haarlem wordt gefinancierd. Beide voorstellen werden met een overgrote meerderheid van stemmen aangenomen. Daarnaast stemden de leden ook voor het instellen van een Raad van Commissarissen dat als controleorgaan toezicht zal gaan houden.

Bouw van start

Voorzitter Eise Jan Wattel van DE Ramplaan is dan ook enthousiast over het geboekte resultaat. “Er is inmiddels meer dan twee jaar aan dit project gewerkt en de afgelopen maanden hebben we alles in het werk gesteld om onze leden zoveel mogelijk zekerheden te bieden. Indien noodzakelijk werd hiervoor externe expertise ingeschakeld. Dankzij de steun die we nu van de leden hebben gekregen, kunnen we eind februari opdracht geven voor de bouw.”

Ook meedoen?

Inmiddels doen al meer dan 175 zonnestroomdelers uit Haarlem, Aerdenhout en Overveen met zo’n 1.250 zonnestroomdelen mee. Middels deelname aan het project profiteren zij van een korting op de energiebelasting die door de overheid in het kader van de Postcoderoosregeling wordt gefaciliteerd. De zonnestroomdelen zijn vooral aantrekkelijk voor wie zelf een dak heeft dat niet geschikt is óf niet groot genoeg is om met eigen zonnepanelen in de stroombehoefte te voorzien.

Er zijn nog zo’n 400 zonnestroomdelen beschikbaar en inschrijven kan tot uiterlijk 20 februari 2015 voor huishoudens in de postcodegebieden 2013, 2014, 2015, 2023, 2051 en 2111. De zonnecentrale zal al deze zomer beginnen met het doorleveren van de voordelige zonnestroom aan de leden. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de site.