Go to Top

DE Ramplaan wacht op antwoord…

Op 6 maart jl. heeft Carla Dik-Faber (ChristenUnie) aan de Minister van Economische Zaken en de staatssecretaris van Financiën een aantal belangrijke vragen gesteld over het belastingregime voor lokale energie coöperaties zoals Duurzame Energie Ramplaan. Helaas liet minister Kamp weten dat hij de beantwoording van deze vragen uit zal stellen tot uiterlijk 18 april.

De Kamervragen komen voort uit een bezoek van CU-Kamerlid Carla Dik-Faber aan het Ramplaankwartier in februari. Ze sprak toen met leden van de werkgroep over de belemmeringen en obstakels die pioniers als DE Ramplaan tegenkomen. In samenspraak met DE Ramplaan zijn vervolgens Kamervragen geformuleerd.

Voor DE Ramplaan betekent dit dat tijdens de oprichting van de energiecoöperatie op 17 april a.s. misschien nog geen volledige duidelijkheid is over de business case. Het bestuur en alle betrokkenen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat eventuele vragen van Zonnestroomdelers op dit vlak alsnog zo snel mogelijk worden beantwoord.