Go to Top

Mijlpaal: meer dan 1.000 Zonnestroomdelen gereserveerd

Bewoners in Haarlem-West, Overveen en Aerdenhout hebben al meer dan 1.000 Zonnestroomdelen gereserveerd voor het dak van de Fablohal. Dat betekent dat de bouw van de Zonnecentrale op de bollen- annex tennishal deze zomer in principe kan beginnen.

Matthijs Hisschemöller – één van de initiators – reageert enthousiast. “Aan de voorbereidingen is door een groot team vrijwilligers meer dan 2 jaar lang intensief gewerkt. Het is dan ook fantastisch om te zien dat al zoveel mensen meedoen en daarmee ja zeggen tegen duurzame stroom die lokaal wordt opgewekt.”

Zo’n 1.350 zonnepanelen op het dak van de Fablohal zullen straks honderden huishoudens van duurzame energie voorzien. De jaarlijkse opbrengst van één Zonnestroomdeel komt overeen met één zonnepaneel, zo’n 225 kWh. Zonnestroom delen zijn met name interessant voor mensen die zelf geen dak hebben dat geschikt is voor zonnepanelen óf die niet genoeg ruimte hebben om met zonnepanelen volledig in hun eigen stroombehoefte te voorzien.

De energiecoöperatie zal tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Fablohal op donderdag 17 april worden opgericht. Zonnestroomdelers kunnen dan ook kennismaken met het nieuwe bestuur en vragen stellen.

Huishoudens met postcode 2013, 2014, 2015, 2013, 2051 of 2111 – de zogeheten ‘postcoderoos’ – kunnen meedoen aan het unieke project. Inschrijven kan nog tot 17 april a.s. op deramplaan.nl of bij de informatietent die op zaterdag 12 april tussen 11:00 en 17:00 op de Ramplaan staat.